Infrastructura turistica din zona Calimanesti-Caciulata se extinde prin Regio

contracte

Proiectul Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti – Caciulata va creste atractivitatea ariei cu potential balnear natural Calimanesti – Caciulata, va imbunatati si extinde gradul de acces al turistilor la sursele de apa minerala si va crea facilitati pentru investitorii privati in vederea realizarii de noi capacitati de servicii integrate: parc acvatic si centru de relaxare in zona centrala a statiunii Calimanesti, parc de agrement si sport Jiblea, alei pietonale, pasarele si traseu de cura. De asemenea, se va derula o campanie de marketing care va contribui la imbunatatirea imaginii zonei la nivel national si international.

Valoarea toala a proiectului ce se va derula pe parcursul a 31 de luni este de 34.981.301,21 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.075.538,50 lei.

Prin proiectul Reabilitare si modernizare DJ 648 Ionesti – Olanu – limita Judet Olt, km 0+000 – 8+900 si constructie doua poduri din beton armat se urmareste imbunatatirea starii tehnice a infrastructurii rutiere de pe drumul judetean DJ 648 ce va conduce la reducerea costurilor si cresterea eficientei transportului de marfuri si persoane, a gradului de siguranta rutiera pentru utilizatorii drumului si a locuitorilor localitatilor tranzitate.

In plus, se vizeaza fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, imbunatatirea accesului rutier in general, cresterea activitatii economice in zona si facilitarea crearii de noi locuri de munca.

Durata de implementare a proiectului este de 37 de luni iar valoarea sa totala este de 26.401.746,36 lei, din care 20.919.123,78 lei este valoarea finantarii nerambursabile acordate.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.