La 67 de beneficiari ai programului SAPARD exista suspiciuni de frauda

procesatori de carne

La aceasta intalnire organizata la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au mai participat reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) precum si ai Federatiei Patronale din Industria Alimentara – ROMALIMENTA.

Scopul acestei intalniri a fost gasirea de solutii pentru deblocarea situatiei aparute in urma verificarilor efectuate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) in cazul beneficiarilor programului SAPARD care activeaza in domeniul procesarii carnii.

In urma acestor controale, la aproximativ 67 de beneficiari au fost constatate suspiciuni de nereguli si suspiciuni de frauda conform rapoartelor partiale emise de OLAF. Conform prevederilor legale in vigoare, ANAF a emis titluri executorii impotriva beneficiarilor suspectati de frauda.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale a solicitat factorilor implicati sa identifice o solutie legala pentru a se evita executarea silita a beneficiarilor in urma unor suspiciuni de frauda neconfirmate in mod cert, tinand cont de faptul ca este vorba de un segment semnificativ al procesatorilor de carne din Romania.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.