Cum pot IMM-urile sa isi subventioneze si sa garanteze o linie de credit

IMM-uri, linie de credit

Pana atunci, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) estimeaza ca va pune la punct detaliile “Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii” (OUG 60/2011) in care sunt cuprinse aceste facilitati.

Programul va incepe la zece zile de la anuntarea pe site-ul AIPPIMM. Acest program a aparut in Monitorul Oficial la inceputul lunii iulie, fiind deja emise normele de aplicare.

In aceasta perioada, AIPPIMM pregateste programul Kogalniceanu, astfel ca selecteaza bancile interesate sa acorde liniile de credit, incheie protocoale si conventii de colaborare cu partenerii (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Roman de Contragarantare (FRCG), instituie si dezvolta proceduri de implementare si stabileste functionarea sistemul de aplicare.

“Avem deja semnale din partea institutiilor de credit ca programul este foarte atractiv, menit sa stimuleze activitatea de creditare, o parte dintre acestea exprimandu-si deja intentia de participare. Estimam ca data la care vom incepe sa incheiem acordurile cu institutiile de credit interesate va fi inceputul lunii august”, spune pentru startups.ro Cristian Haiduc, presedintele AIPPIMM.

Mai multe detalii: www.startups.ro.

Sursa: startups.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.