Modernizarea retelelor de apa din vestul tarii se face cu zeci de milioane de euro, prin POS

 modernizare, retele de apa

“In Timis, sunt proiecte foarte importante – vorbesc despre infrastructura mare: sunt lucruri care, in general, nu se vad, dar care conteaza in economia micilor proiecte si a micilor servicii oferite cetatenilor. Vorbim despre sume foarte mari, despre proiecte care au termene de pregatire foarte lungi (doi-trei ani) si care au o perioada de implementare si de rambursare efectiva de doi-trei ani”, a declarat directorul POS Mediu Timisoara, Mircea Leschian.

Potrivit acestuia, in discutie sunt proiecte de infrastructura pentru apa, reabilitarea si modernizarea retelelor de aductiune de apa potabila si uzata, precum si statiile de epurare – proiecte de sisteme integrate de management a deseurilor, care nu cuprind doar deponeele ecologice, ci tot sistemul, de la colectare pana la transportul si valorificarea deseurilor.

“Vorbim, de asemenea, despre proiecte de protectia biodiversitatii, in care reteaua Natura 2000, parte a retelei Natura 2000 din Europa, este racordata si ajunge la standardele de protectie din Europa”, a completat Leschian.

In momentul de fata, POS Mediu Timisoara are in implementare 16 proiecte din care sase sunt mari, intre 50.000 – 150.000 de milioane de euro, proiecte mai mici pe biodiversitate, cuprinse intre 100.000 – 150.000 de euro.

Cel mai mare este proiectul de la Arad, de 130 de milioane de euro, urmat de proiectul de la Timisoara, de 118 milioane de euro, privind modernizarea retelelor de apa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.