Certuri si acuze intr-un proiect european de 3 milioane de euro

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan il acuza pe Liviu Bulgaru, seful Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP), ca ar fi incercat sa opreasca finantarea unui proiect european de circa trei milioane de euro. Social democratul sustine ca Bulgaru ar fi incercat sa intervina in licitatia pentru executia lucrarilor in favoarea SC Ted Construct SRL, dar pentru ca nu a avut succes, incearca sa se razbune.

“Este un proiect depus in 2009, contractul fiind semnat in 2010. La licitatie, Bulgaru a incercat sa impuna drept cistigator firma Ted Construct. Licitatia s-a desfasurat foarte greu si pe o perioada foarte mare, din cauza presiunilor, tergiversarilor, contestatiilor si piedicilor puse de Bulgaru. Licitatia s-a incheiat in luna iunie cind contestatarei Ted Construct i-au fost respinse toate formele de atac. Ma refer aici la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, Curtea de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cistigatoare a fost desemnata SC Iasicon SA. Din acest motiv, Bulgaru isi face de cap si s-a angajat ca primaria va pierde banii. De altfel, tuturor primarilor PSD le este frica de el”, a declarat Ivan.

Acesta a adaugat ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cunoaste cazul, dar ca nu a luat nici o masura. “Sistemul e corupt, iar spaga are un traseu clar. La nivelul judetului Iasi am inteles ca spaga e de circa patru milioane de euro, din toate proiectele europene. Bulgaru pastoreste aceasta retea. DNA a investigat cazul in aprilie-mai. Au facut dosarul, dar s-au oprit. Vom face o adresa pentru a cere informatii”, a mai declarat Catalin Ivan.

De altfel, afirmatiile europarlamentarului PSD se gasesc si intr-o scrisoare trimisa de Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea, catre Guvernul Romaniei. Acesta informeaza autoritatile centrale ca a facut o plingere si la alte institutii, dar fara a avea succes. “Am adus la cunostinta aceste aspecte domnului director general al Agentiei de Plati de la Bucuresti si domnului ministru al Agroculturii, Valeriu Tabara. Am cautat sa gasim intelegere atit la DNA, cit si la Oficiul European de Lupta Antifrauda, insa, pina in prezent, nu am primit nici un raspuns”, se arata in adresa trimisa de primar.

Mai multe detalii: www.ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.