Fuziunea intre Banca Tiriac si HVB Bank Romania a primit aprobarea Consiliuliu Concurentei

Fuziunea dintre Banca Tiriac si HVB Bank Romania a primit viza Consiliului Concurentei. Preluarea controlului de catre HVB duce noua banca pe locul patru in topul romanesc. Consiliul Concurentei a aprobat concentrarea economica realizata de Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) prin preluarea controlului asupra Bancii Ion Tiriac, informeaza un comunicat al institutiei. Dupa finalizarea operatiunii, BA-CA va dobindi 50% plus o actiune din capitalul Bancii Tiriac si va pastra controlul HVB Bank Romania, cu 50% plus o actiune.

Contractul de fuziune intre Banca Tiriac si HVB Bank Romania (detinuta de BA-CA) a fost semnat la mijlocul lunii iunie. BA-CA este membra a HVB si implementeaza politica de investitii a grupului german in Europa Centrala si de Est. Noua entitate va avea active de 2,08 miliarde de euro si o retea de 72 de unitati, operatiune in urma careia va rezulta o institutie de credit cu o cota de piata de 7,5%. Potrivit unui comunicat al bancii austriece, noua institutie se va numi HVB Tiriac si va ocupa locul al patrulea pe piata romaneasca.

Bank Austria a mentionat ca unul dintre obiectivele pentru viitor este majorarea cotei din piata bancara romaneasca la peste 10%, in conditiile in care cele doua banci sint profitabile, iar fuziunea va crea o unitate mai puternica. In aceasta afacere, HVB vine cu partea de corporate, unde este extrem de puternica, iar Banca Tiriac contribuie mai mult pe retail, unde are o prezenta semnificativa. HVB Tiriac, numele noii banci, va ataca pozitia a treia de pe piata.

Sursa: , Cotidianul online, 08 august 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.