Proiecte europene de peste 58,6 milioane lei pentru reabilitarea liceelor bucurestene “Iulia Hasdeu” si “C.A.Rosetti”

proiecte europene

Primarul Neculai Ontanu a semnat alaturi de ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, documentatia necesara pentru inceperea lucrarilor, care se vor face la sfarsitul lunii septembrie, cu termen de finalizare luna martie 2013.

“Ca sa evit comentariile unora sa rezume ceea ce se intampla azi aici spunand: ministrul Udrea ii da bani primarului Ontanu, ma grabesc sa demontez genul acesta de perceptie care tine de legendele urbane si sa informez cetatenii comunitatii noastre ca semnam contracte de finantare prin proiecte europene pentru doua mari unitati de invatamant. E vorba de bani europeni pentru a caror accesare am muncit cu toata responsabilitatea eu si specialistii din primarie”, a declarat primarul Neculai Ontanu cu ocazia semnarii documentatiei.

Ministrul Elena Udrea a apreciat importanta celor doua proiecte, precizand ca Romania are nevoie de bani europeni pe care trebuie sa-i atraga cat mai urgent.

“Fie ca vorbim de infrastructura educationala sau de drumuri, de dezvoltarea turismului, toate sunt importante pentru societate. Lipsa fondurilor pentru investitii poate fi compensata daca suntem in stare sa atragem bani europeni, care este principala noastra preocupare. La Primaria sectorului 2 este deja o practica sa semnam aceste contracte”, a afirmat ministrul dezvoltarii.

Udrea a spus ca Primaria sectorului 2 mai are in evaluare alte asemenea proiecte, in valoare de peste 248 milioane lei. Cele doua proiecte pentru care au fost semnate contractele de finantare fac parte din axa prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale – reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Proiectul privind reabilitarea Colegiului National “Iulia Hasdeu” are o valoare totala de peste 48 milioane lei, avand o finantare din fonduri europene de peste 38 milioane lei si o cofinantare de la bugetul local de peste 10 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie si a dotarii scolilor pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene, conectarea la reteaua de internet de mare viteza, reducerea gradului de abandon scolar, dotarea institutiei cu echipamente scolare moderne, crearea de noi laboratoare de informatica si diverse specializari.

Lucrarile preconizate vizeaza consolidarea, reabilitarea termica cu schimbarea acoperisului, modernizarea cladirii in suprafata de 6.150 metri patrati, extinderea cladirii in prelungirea celei existente in suprafata de 465 metri patrati si dotarea cu echipamente didactice.

Proiectul care se refera la reabilitarea si modernizarea Liceului teoretic “C.A.Rosetti” are o valoare totala de peste 10 milioane lei cu o finantare din fonduri europene de circa 8 milioane lei si o cofinantare de la bugetul local al sectorului 2 de circa 2,2 milioane lei.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea infrastructurii si completarea acesteia cu spatiile necesare desfasurarii unui invatamant modern. De asemenea se are in vedere reducerea costurilor pentru utilitati prin folosirea energiei regenerabile, completarea dotarii cu echipamente educationale.

Lucrarile preconizate vizeaza reabilitarea termica a corpului principal al liceului, extinderea corpului, modernizarea salii in care au loc activitati curriculare si realizarea unui sistem propriu de producere a energiei electrice prin conversia fotovoltaica a energiei solare. Se urmareste si dotarea cu zece camere de documente (camere web) si 15 sisteme de evaluare simultana.

Sursa: www.administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.