730.000 euro ar reveni firmelor romanesti in cadrul programului eTen

Din cele 25 de proiecte inscrise, sase proiecte la care participa si companii si institutii din Romania au fost declarate eligibile si ar putea atrage finantari europene, din care aproximativ 730.000 euro ar reveni firmelor romanesti, in cadrul programului eTen, desfasurat de Comisia Europeana. Jumatate din proiecte la care participa opt parteneri din Romania se axeaza pe oferirea de servicii de eGovernment, oferirea de servicii electronice in domeniul eHealth, servicii de eLearning si servicii electronice pentru sectorul IMM-urilor.

In total, au fost inscrise 25 proiecte cu participare romaneasca pentru a obtine cele 37 de firme si institutii romanesti partenere, in cadrul proiectelor solicitand peste doua milioane de euro. Pentru apelul de propuneri lansat anul acesta, la Comisia Europeana au fost depuse electronic in jur de 170 de proiecte, acestea fiind analizate de catre o comisie formata din 58 de experti-evaluatori din 20 de state.

In functie de punctajul obtinut, consortiile vor fi invitate la negocieri pana la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. Bugetul eTEN alocat pentru 2005 este de 45,3 milioane de euro. Anul trecut, cinci proiecte la care au participat si companii din Romania au fost selectate de Comisia Europeana, firmele romanesti reusind sa atraga finantari de aproximativ 400.000 euro.

Sursa: , Cotidianul Curentul, 11 august 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.