Cursuri gratuite pentru somerii din Romania

cursuri gratuite, manager

Printre alte specializari pentru care se ofera training se numara si cea de Inspector in Resurse Umane. AJOFM-urile care ofera cursuri gratuite in acest domeniu sunt cele din Sibiu, Arges, Bacau, Bihor, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Hunedoara, Maramures, Timisoara si Iasi. Perioada in care se tine cursul difera de la judet la judet.

Cei care doresc sa urmeze aceste cursuri trebuie sa aiba finalizate doar studiile liceale. Dupa absolvirea acestui curs toate agentiile ofera o acreditare pentru a putea fi exercitata meseria in termeni legali.

O alta specializare pentru care se ofera training este cea de Manager de Proiect. Agentiile care au anuntat formare profesionala gratuita pentru meserie sunt cele din judetele Iasi, Arges, Dambovita si Maramures. Ca si la specializarea anterioara, perioada de desfasurare a cursului difera in fiecare judet. Cursul este acreditat in fiecare din orasele mentionate. Doritorii de trebuie sa aiba studii superioare finalizate.

De asemenea, AJOFM din Arges mai organizeaza curs de calificare si pentru pozitia de Manager de Resurse Umane doar pentru cei care au studii superioare. Iar cei din judetele Arges si Maramures, care au studiile liceale, pot opta pentru calificare in postul de Administrator de pensiune turistica. Ambele agentii ofera acreditare pentru aceste specializari.

Trebuie mentionat faptul potrivit caruia cursurile de calificare si instruire sunt gratuite doar pentru persoanele in cautarea unui loc de munca aflate in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si contra-cost pentru agentii economici sau pentru persoanele interesate de pe piata muncii.

Pe de alta aparte, pe langa aceste cursuri oferite gratuit, fiecare AJOFM mai ofera si consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri. Consultanta se acorda gratuit persoanelor in cautarea unui loc de munca aflate in evidenta agentiei sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.