Prin Programul Operational Regional, Polul de Crestere Brasov a depus proiecte pentru 90% din suma alocata

Brasov, investitii

Suma nerambursabila solicitata prin aceste proiecte reprezinta peste 66,3 milioane euro, din totalul de 74,3 milioane de euro alocate Polului de Crestere Brasov, in cadrul sub-domeniului destinat investitiilor derulate prin concretizarea Planurilor Integrate de Dezvoltare.

Planul integrat de dezvoltare reprezinta un nou concept de dezvoltare urbana. Obiectivul acestui nou concept il reprezinta imbunatatirea vietii in orase, prin reabilitarea infrastructurii si imbunatatirea serviciilor, precum si prin dezvoltarea sistemului de sprijinire a afacerilor.

Din totalul cererilor de finantare depuse pentru atragerea de fonduri nerambursabile, cinci proiecte sunt in implementare, respectiv: “Reabilitare si amenajare Piata Unirii”, in cadrul caruia lucrarile de executie au fost deja finalizate; “Reabilitarea cladirii cinematografului Patria”; “Reabilitare caminul pentru persoane varstnice din municipiul Brasov”; “Drumuri acces Zona Economica Coresi” si “Pasaj suprateran calea ferata – Str. Independentei”.

Alte 16 proiecte depuse la ADR Centru se afla in diferite stadii de evaluare sau precontractare. Prin implementarea acestor proiecte, municipiul Brasov si arealul sau de influenta poate sa devina un model de dezvoltare durabila in Regiunea Centru, dezvoltare bazata pe solidaritate inter-teritoriala, interconectivitate, competitivitate economica si coeziune sociala, atingandu-se astfel principalele obiective ale Planului Integrat de Dezvoltare Brasov.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.