Schema de ajutor de minimis pentru operatiunea 1.3.1 poli de competitivitate a fost aprobata!

ajutor de minimis, operatiunea 131

O schema de ajutor de stat a fost elaborata pentru finantarea proiectelor polilor de competitivitate cu reprezentare nationala si europeana. Aceasta schema de ajutor de minimis este complementara schemei de ajutor de stat in sensul ca ofera finantare polilor de competitivitate pentru o implementare coordonata si coerenta a proiectelor la nivelul intregii structuri.

Schema de ajutor de minimis urmareste intarirea structurilor de poli de competitivitate care se afla in faza incipienta in Romania si apropierea lor de parteneri europeni cu experienta si traditie in diferite sectoare industriale.

Valoarea totala a ajutorului de minimis acordat unui beneficiar individual nu va depasi 200.000 euro pe o perioada de 3 ani fiscali.

Cheltuielile eligibile pentru prezenta schema de ajutor de minimis se incadreaza in urmatoarele tipuri:
a) cheltuieli pentru achizitia de servicii de consultanta, cu conditia ca serviciul de consultanta respectiv sa nu se constituie intr-o activitate continua sau periodica si sa nu fie legat de cheltuielile curente de functionare a activitatii beneficiarului;
b) cheltuielile de management ale polului de competitivitate;
c) cheltuieli pentru participarea IMM-urilor la targuri.

Operatiunea 1.3.1 “Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor (SSA) de interes national si international – poli de competitivitate” va fi lansata in cursul acestei luni, conform calendarului orientativ elaborat de AM POSCCE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.