Ungureanu: Suntem tara cu cea mai mica absorbtie din Uniunea Europeana

cereri, rambursare

Seful Executivului, Mihai-Razvan Ungureanu, a discutat, in cadrul Comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene, cu ministrii si reprezentantii ministerelor cu atributii in domeniu despre masurile necesare in plan legislativ si administrativ pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a avertizat ca termenul de 45 de zile stabilit de Guvern pentru procesarea cererilor de rambursare trebuie sa fie respectat cu strictete: “Suntem tara cu cea mai mica absorbtie din Uniunea Europeana. Este o realitate pe care nu o putem nega si pe care avem obligatia sa o schimbam. Trebuie corectate deficientele de ordin structural, pornind de la relationarea cu beneficiarii si pana la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora. Va cer sa va asigurati ca asupra oamenilor cu care lucrati nu planeaza nicio suspiciune de coruptie. Datoria noastra este ca fondurile publice si cele europene sa fie cheltuite corect, transparent si eficient”.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, Romania a absorbit, pana la data de 10 februarie a.c., 1,211 mld. euro fonduri structurale si de coeziune, reprezentand 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenta.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.