Cum pot obtine tinerii antreprenori 10.000 euro de la stat pentru deschiderea unei firme

tineri, antreprenori

Finantarea programului se va face cu fonduri de la bugetul de stat prin acordarea de alocatii financiare nerambursabile, pentru cel putin 1.100 de microintreprinderi.

Beneficiarii programului sunt tinerii debutanti in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut calitatea de actionar sau asociat in vreo firma si au un plan bun de afaceri cu care sa obtina un punctaj cat mai mare la aplicatia on-line.

Firmele infiintate de tineri pot primi o alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinantare.

Totodata, Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM acorda garantii pentru creditele contractate de ‘SRL-D’ in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Firmele SRL-D sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior. De asemenea, pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii nu sunt datorate taxe.

Conditiile de eligibilitate fac referire la microintreprindere care poate fi infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati. Microintreprinderea trebuie sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitati CAEN, cu exceptia urmatoarelor: intermedieri financiare si asigurari; tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

De asemenea, tanarul intreprinzator trebuie sa angajeze cel putin 2 salariati la momentul obtinerii facilitatilor de finantare si sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent.

Sursa: Esimplu.ro

5 thoughts on “Cum pot obtine tinerii antreprenori 10.000 euro de la stat pentru deschiderea unei firme”

 1. nicoleta spune:

  Mai ieste valabil programu si in 2015 ??

 2. PAULA spune:

  Buna ziua.

  Am vazut anul trecut la emisiunea VIATA SATULUI un reportaj cu o familie de tineri casatoriti,care au avut o crescatorie de pui de carne,pe baza unui srl,in oras,cu programul de fonduri europene de 10000 de euro.As fi interesata si eu de acest program,cu cresterea puilor de carne,dar nu stiu cum se deruleaza.Trebuie sa detin numerar jumatate din banii din fonduri, se obtin inainte sau dupa infiintarea srl-ului?
  Doresc sa infiintez o crescatorie de pui de carne la tara,in spatiu inchis,am inteles ca este posibil ,chiar daca este situata in incinta satului.Mentionez ca am varsta de 31 de ani si indeplinesc conditiile de mai sus.
  Va multumesc anticipat!

 3. Misha spune:

  Buna seara,

  As dori sa-mi spuneti daca se pot obtine si in cazul preluării unei francrize.Am pana in 35 ani si nu am avut niciodata societate sau activitati similare.

  Va multumesc pentru timpul acordat!

 4. FABIAN spune:

  Vreau sa stiu daca programul contiunua si in 2013????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.