Dotari suplimentare pentru interventii in situatii de urgenta cu finantare prin REGIO

urgenta, fonduri

Contractul de finantare a fost semnat de catre domnul Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de catre domnul Arpad Szabo, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Centrul Transilvaniei”, in cadrul unui eveniment ce a avut loc la sediul MDRT.

Proiectul “Echipamente pentru imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta” este finantat prin domeniul 3.3 al Programului Operational Regional si are o valoare totala de 20,35 milioane lei.

Pe parcursul urmatoarelor 27 luni, activitatile proiectului se vor concentra pe dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta (ISU), a bazei regionale si a structurilor SMURD din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, cu 44 de autospeciale. Fondurile solicitate vor fi cheltuite pentrru cumpararea a 16 ambulante de prim ajutor, 2 ambulante de terapie intensiva si 26 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma.

Echipamentele sunt necesare pentru imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii Centru, prin reducerea timpului mediu de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat, indiferent de locul unde este necesar, dar si pentru intarirea colaborarii dintre judetele Regiunii Centru si a intregii regiuni cu judetele limitrofe, in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei din aceste judete.

Acest proiect vine in completarea unui proiect anterior, deja finalizat cu succes tot de catre ADI “Centrul Transilvaniei”, care a avut un buget in valoare de 42,65 milioane lei, prin care s-a creat, la Targu Mures, un centru regional pentru situatii de urgenta si au fost dotate 40 unitati mobile pentru interventii in astfel de situatii.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.