Magda Tepoi scapa la limita de inchisoare

Dupa sapte ani de procese, justitia ieseana a dat in sfarsit un verdict final in dosarul in care Magda Tepoi era acuzata de deturnare de fonduri. Judecatorii Curtii de Apel Iasi au hotarit ca fosta sefa a Camerei de Comert a Regiunii Nord-Est, Magda Tepoi, sa fie condamnata la trei ani de inchisoare, dar cu suspendare sub supraveghere, inlocuind astfel sentinta data de Judecatoria Iasi prin care ieseanca ar fi trebuit sa stea cinci ani si jumatate efectiv dupa gratii. Decizia surpriza a fost data dupa ce instanta a deliberat pentru doua saptamani in acest caz.

“Decizia e suportabila. Noi inca din apel am solicitat achitarea in acest caz. Mai ales ca prejudiciul poate fi acoperit usor”, ne-a spus Ionel Nechita, avocatul Magdei Tepoi. Aceasta din urma nu a putut fi contactata.

Job la Bruxelles

Magda Tepoi a fost trimisa in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie in anul 2005. Ea era acuzata ca ar fi deturnat 133.000 de euro, bani proveniti de la Uniunea Europeana in urma unui proiect nerambursabil derulat intre anii 2003 si 2004. Potrivit rechizitoriului DNA, Magda Tepoi, in calitate de presedinte al Camerei de Comert, ar fi favorizat la licitatii mai multe firme pentru implementarea unui proiect PHARE, iar banii se intorceau la ea prin intermediul unor contracte de publicitate cu un ziar local infiintat la acea vreme de institutia condusa de avocatul Mihail Vlasov, Camera de Comert Iasi, avocat ajuns acum sef al Camerei de Comert a Romaniei.

Vlasov a fost multa vreme, pe plan local, si ulterior la Bucuresti, un personaj influent in anumite zone ale Justitiei iesene. In 2008, Magda Tepoi a fost condamnata insa de catre Judecatoria Iasi la cinci ani si jumatate de inchisoare, decizia fiind mentinuta si de catre Tribunalul Iasi. Magda Tepoi a facut recurs, iar in iunie 2011 Curtea de Apel Iasi a considerat ca nu este competenta in acest caz si a trimis dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.