Orasele sunt piloni administrativi importanti in procesul de dezvoltare regionala

Joi, 13 martie 2008, domnul Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a participat alaturi de Cristian David, Ministrul Internelor si Reformei Administrative la Adunarea Generala a Oraselor din Romania.

La eveniment au participat primari si vice-primari ai oraselor din intreaga tara care au dezbatut probleme legate de dezvoltarea serviciilor publice eficiente, implementarea sistemelor de management al calitatii, democratia participativa, parteneriatele incheiate intre orasele mici si schimbul de bune practici.

Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor le-a prezentat edililor oportunitati de finantare privind imbunatatirea calitatii vietii comunitatilor, programele aflate in derulare la MDLPL.

“Exista numeroase oportunitati de finantare a unor proiecte prin care orasele noastre sa aiba o infrastructura mai moderna, servicii publice la standarde europene si o viata mai buna a cetatenilor. La finalul lunii martie vor fi semnate primele contracte pe axa 2 din cadrul Programului Operational Regional. MDLPL finanteaza proiecte care vizeaza dezvoltarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana, proiecte de infrastructura locala, turism, constructia de sali de sport, sisteme de reabilitare cu apa, precum si proiecte de constructii pentru tineri, prin programul ANL. Este foarte important sa ceam parteneriate intre Guvern si orase, pentru ca toate programele ministerelor sa aiba o finalitate utila pentru populatie”.

Ministrul Laszlo Borbely a vorbit primarilor despre programul de reabilitare a canalizarii si aductiunilor de apa in localitati cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori, in valoare de 340 milioane de euro. in prima parte a acestui an, prin acest program se va asigura finantarea partiala a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si reabilitarea statiilor de tratare a apei si a celor de epurare a apelor uzate in 59 de localitati din 10 judete ale tarii, respectiv Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Dambovita, Gorj, Harghita, Mures, Tulcea, Vaslui.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a subliniat faptul ca primarii oraselor mici si mijlocii trebuie sa impulsioneze absorbtia fondurilor europene si dezvoltarea de proiecte.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.