BCR a obtinut un imprumut de 75 milioane euro de la IFC

Luni, 5 decembrie 2005, BCR si International Finance Corporation (IFC), Divizia de Investitii a Bancii Mondiale, au incheiat un Acord de imprumut, in valoare de 75 milioane euro, pentru sustinerea activitatii de creditare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), precum si pentru sustinerea dezvoltarii creditarii populatiei, informeaza un comunicat de presa al BCR.

Acordul de finantare a fost semnat, luni, la Bucuresti, de catre Martin Kimmig, Director regional in Departamentul Piete Financiare al IFC si Nicolae Danila, Presedinte executiv al BCR.

Perioada de acordare a creditului este de 7 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani. Dobanda este EURIBOR la 6 luni la care se adauga o marja ce este in concordanta cu nivelul actual de dobanda la care BCR se poate imprumuta de pe pietele internationale.

Acordul semnat luni reprezinta cel de-al doilea imprumut de acest fel contractat de BCR de la IFC, primul Acord fiind semnat la sfarsitul anului 2002 si avand o valoare de 75 milioane dolari.

“Incheierea acestui acord a evidentiat capacitatea tehnica si profesionala a BCR, care, ca principal sustinator al economiei reale, deruleaza, in prezent, 46 de programe structurale, nationale si regionale lansate in Romania, in valoare de aproximativ 2 miliarde EURO fiind totodata liderul pietei de retail din Romania” a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR.

In primele 10 luni ale acestui an, BCR a inregistrat o crestere cu aproape 30% a creditelor acordate IMM-urilor. Volumul total al creditelor acordate IMM-urilor reprezinta, la sfarsitul lunii octombrie, peste 40% din portofoliul creditelor corporate, in timp numarul clientilor din aceasta categorie este de apoape 270.000, reprezentand aproximativ 85% din clientii corporate ai BCR.

In sfera creditului retail, BCR detine o cota de piata de circa 29%, portofoliul de credite inregistrand in primele 10 luni din 2005 o crestere cu aproape 70%. Creditele in lei au avut o dinamica mai accentuate, avand in prezent, in portofoliul de credite retail al BCR, o pondere egala cu cea a imprumuturilor in valuta.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de aproape 9 miliarde de EURO. Banca are in prezent aproape 360 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Banca ofera servicii de Internet banking si e-commerce, emite 14 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.000. In privinta numarului de clienti, acesta a ajuns in prezent la peste 5 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

Sursa: , Hotnews.ro, 07 decembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.