Conform Legii 350/2005, primariile vor organiza licitatii de proiecte pentru ONG-uri

In conformitate cu Legea 350/2005, numai in acest fel, vor putea fi obtinute finantari nerambursabile din fonduri publice pentru activitati nonprofit de interes general.

Zilele trecute, a intrat in vigoare Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general. Odata cu intrarea in vigoare a acestui cadru normativ, organizatiile nonguvernamentale nu vor mai primi bani de la primarii in baza criteriilor care functionau pana acum.

Astfel, noul act normativ urmareste instituirea unui mecanism de acordare a finantarilor nerambursabile din fonduri publice pentru sectorul neguvernamental, intr-un mod cat mai transparent si competitiv, care sa elimine posibilitatea alocarii clientelare a acestor resurse. Legea reglementeaza procedura de atribuire a contractelor de finantare nerambursabila, derularea si finalizarea contractului de finantare, care se va semna pe baza unor proiecte eligibile, selectate in urma organizarii unei licitatii. Practic, primariile trebuie sa publice in Monitorul Oficial desfasurarea licitatiei, apoi, in perioada imediat urmatoare, ONG-urile, fundatiile, asociatiile pot depune proiectele. Dupa aceasta etapa, o comisie din cadrul primariei le evalueaza si stabileste castigatorul.

Sursa: , Cotidianul Flacara Iasului online, 20 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.