Ministerul Educatiei a intocmit ghidul prioiectelor pentru 1% din PIB

Scolile ar putea obtine cel mult 20.000 Euro pentru un proiect finantat din 1% din PIB. Aceasta deoarece dintre cele 200 milioane euro cat are la dispozitie pentru granturile de proiecte, Ministerul Educatiei va finanta scolile cu sume de la 10.000 la cel mult 20.000 euro. In acest mod va creste insa numarul proiectelor acceptate, selectia facandu-se pe idei si nu pe judet sau scoala.

Ministerul Educatiei, care si-a intitulat programul “Granturi pentru Dezvoltare Scolara”, a elaborat deja o propunere de ghid, pe baza caruia scolile se pot apuca de scris proiectele. “Ghidul este in lucru, Ministerul asteptand sugestii de imbunatatire a acestuia”, a precizat ieri ziaristilor de la cotidianul Ziarul de Iasi, Crstina Dascalu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Ministerul a propus patru categorii de eligibilitate pentru proiectele scolilor. Primul dintre acestea se refera la formarea si perfectionarea cadrelor didactice. Astfel, o scoala de la tara de exemplu ar putea incheia un contract cu o scoala de elita de la oras, unde sa-si trimita profesorii semestrial la stagii de pregatire. Un alt capitol la care scolile isi vor putea depune proiecte este cel care tine de dotare. Orice unitate de invatamant va putea cere astfel finantare pentru dotarea cu materiale didactice, precum instrumente de disectie daca proiectul se depune pentru disciplina biologie. La acelasi capitol de finantare, scolile pot accesa bani pentru a-si imbunatati fondul de carte din dotare.

Echipa redactionala Finantare.ro va va tine la curent cu orice noutate privind acest program de finantare.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 22 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.