Romania trebuie sa cheltuiasca pentru mediu 4 miliarde de euro

Romania are in vedere proiecte de aproximativ patru miliarde euro pentru mediu in perioada 2007-2013, au declarat reprezentantii Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Banii vor fi alocati in cadrul Programului Organizational Sectorial pe Mediu (POS Mediu) pe care il desfasoara tara noastra si se vor cheltui pentru imbunatatirea accesului la utilitatile publice, imbunatatirea calitatii mediului si imbunatatirea protectiei naturii.

POS Mediu aloca 2,440 miliarde de euro extinderii si modernizarii infrastructurii de apa si apa uzata din Romania, din Fondul de Coeziune, si 760 de milioane de euro pentru sistemele de management al deseurilor si reabilitarea siturilor de colectare a deseurilor din Fondul European de Dezvoltare Rurala. De asemenea, vor fi alocati 200 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru imbunatatirea sistemului centralizat de incalzire municipala si 250 de milioane de euro pentru implementarea infrastructurii de prevenire a riscului natural in zonele vulnerabile, respectiv zonele usor inundabile si zonele afectate de eroziunea de pe coasta Marii Negre.

Pentru protejarea naturii vor fi cheltuite 150 de milioane de euro, iar pentru asistenta tehnica vor fi alocate 160 de milioane de euro. Daca Romania nu va putea cheltui fondurile aferente implementarii proiectelor intr-una din zonele de prioritate, nu va putea transfera respectiva suma catre alte proiecte, au mai atras atentia reprezentantii ministerului.

Sursa: , Cotidianul Realitatea Romaneasca online, 28 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.