Proiecte sunt, fondurile vin mai greu

S-au scurs deja opt luni de cand Romania este tara a Uniunii Europene si autoritatile locale nu pot accesa inca fondurile structurale si de coeziune destinate lor.

Situatia va mai dura, pentru ca inca nu exista nici macar un document prin care autoritatilor locale sa li se prezinte pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru intocmirea unor proiecte care sa atraga fondurile structurale si de coeziune.

Tara noastra a avut la dispozitie cativa ani pentru obtinerea de fonduri de preaderare, iar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Inca o data se dovedeste ca Romania nu a invatat nimic din propria experienta. Dupa opt luni de la aderare, autoritatile locale nu stiu inca data la care vor putea sa acceseze fondurile structurale si de coeziune.

Pana acum, autoritatile centrale s-au miscat cu viteza melcului, iar ghidurile de solicitare a fondurilor destinate autoritatilor locale sunt doar in faza de … proiect. In absenta unor termene clare, cele sapte municipii din judetul Hunedoara au doar idei de proiecte, care se voteaza in consiliile locale.

Sursa: Servus de Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.