Actionarii vor sa vinda Mindbank

Astazi, actionarii Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, Mindbank SA, au fixat o adunare generala in care unul dintre punctele de pe ordinea de zi vizeaza imputernicirea reprezentantilor pentru vinzarea pachetului majoritar de actiuni.

“Unii dintre actionari doresc sa-si vinda actiunile intrucit nu pot sustine banca prin forte proprii. Dorim sa vindem la o banca cunoscuta pe plan international, nu catre fonduri de investitii sau capital speculativ” – a declarat presedintele Mindbank SA, Ioan Prundus, reporterilor de la Cotidianul.

Operatiunea, care urmeaza sa fie aprobata de adunarea generala, se anunta dificila din perspectiva cumularii unui pachet majoritar de actiuni. Intre actionarii semnificativi si care doresc sa vinda se numara Asociatia Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM, care detine un pachet de 25,2% din actiuni, si persoana fizica H.M. Bahman, cu 15,41% din Mindbank. Numarul total al actionarilor este insa mare, de 3.143, aceasta fiind principala dificultate in stringerea unui pachet majoritar care sa fie oferit spre vinzare. Valoarea nominala a actiunilor Mindbank este de 0,2 RON/actiune.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.