Bugetul alocat Programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului a fost epuizat

Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie deruleaza Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului a carui Procedura de implementare a fost aprobata prin Ordinul Presedintelui ANIMMC nr. 53/14.02.2006, publicat in M. Of. al Romaniei nr. 220/10.03.2006.

Prin implementarea acestui program s-a urmarit stimularea dezvoltarii mestesugurilor si a micii industrii din Romania, intarirea clasei de mici mestesugari, care isi desfasoara activitatea individual sau organizat prin intermediul asociatiilor sau altor organizatii, in special in localitatile rurale dar si in cele urbane, relansarea serviciilor si a produselor obtinute de acestia, in special a celor cu specific traditional, inclusiv obiecte de arta populara si artizanat, precum si promovarea acestor produse si servicii pe pietele nationale si internationale.

In data de 12 aprilie a.c., bugetul alocat Programului, de 490 mii lei (RON) a fost epuizat. Pana la data mentionata, au fost depuse un numar de 56 de solicitari, fiind eliberate 28 de Notificari privind acordul de principiu pentru finantare. Potrivit termenelor prevazute in procedura de implementare a Programului, urmeaza sa fie depuse dosarele pentru eliberarea alocatiei financiare nerambursabile oferita beneficiarilor selectati. Pentru fiecare solicitant sumele ce vor fi acordate reprezinta echivalentul a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca plafoanele maxime in limita sumelor prevazute pentru fiecare activitate eligibila si pe total program.

Solicitantii care nu au primit pana la data mentionata notificarile privind acordul de principiu pentru finantare sunt inscrisi in ordinea inregistrarii dosarelor pe lista de asteptare, in eventualitatea realizarii de economii la bugetul programului, in timpul efectuarii platilor, sau a obtinerii unei suplimentari de fonduri alocate acestui program.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.