IMM-urile au nevoie de banci flexibile si rapide

Libra Bank a organizat recent conferinta cu tema “Dezvolta-ti afacerea! Noi te finantam”, adresata IMM-urilor din Romania si avand ca scop principal discutii directe cu reprezentantii IMM-urilor, pentru a identifica atat nevoile de finantare ale IMM-urilor cat si asteptarile reciproce pe care bancherii si IMM-urile le au unii de la altii.

La eveniment au participat reprezentanti ai principalelor autoritati din domeniu, cu care Libra Bank a incheiat parteneriate si acorduri in scopul promovarii si sustinerii intreprinderilor mici si mijlocii: Aurel Saramet – presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Arnaud Laparade – Project Manager Fondul Romano – German si Ovidiu Nicolescu – presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

“Vrem ca Libra Bank sa raspunda nevoilor IMM-urilor din toate punctele de vedere, de aceea suntem receptivi si deschisi la a discuta fata in fata cu reprezentantii IMM-urilor, la sugestiile si recomandarile acestora”, a declarat presedintele bancii, Axel Hummel. La randul sau vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu a adaugat: “MM-urile sunt firme in plina dezvoltare, iar reprezentantii lor nu au timpul necesar sa se blocheze in birocratie si proceduri complicate; de aceea Libra Bank ofera solutii simple si mai ales rapide, singura modalitate de a veni in intampinarea ritmului intens de activitate al unui IMM”, a declarat Emil Bituleanu. Modul in care Libra Bank abordeaza un client IMM este caracterizat in primul rand de rapiditate si flexibilitate.

“Faptul ca Libra Bank foloseste o serie de proceduri simplificate reprezinta un mare atu de care beneficiaza IMM-urile”, a accentuat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. Aceeasi ideea fost sustinuta si de Arnaud Laparade, reprezentantul Fondului Romano – German, care a subliniat faptul ca Libra Bank are avantajul de a fi intotdeauna aproape de clientii sai.

Comunicarea rapida, directa, mai putin stratificata si capacitatea de a-si fideliza clientii – acestea sunt caracteristicile Libra Bank in abordarea si finantarea IMM-urilor, identificate si de presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet. Presedintele FNGCIMM a subliniat ca, in perspectiva aderarii la UE, specializarea va deveni una dintre conditiile succesului pe o piata foarte aglomerata. La acest capitol, Libra Bank are deja experienta de succes a unei banci de nisa, aceasta incepand in 2003 prin dezvoltarea unei oferte dedicate sectorului medical si abia ulterior, in urma performantelor inregistrate, extinzandu-si aria de activitate catre alte domenii, precum cel al IMM-urilor.

Concluzia a fost formulata de unul dintre micii intreprinzatori prezenti la intalnire: “Solutia pentru IMM-uri o reprezinta bancile precum Libra Bank, care pot oferi rapiditatea, flexibilitatea si intelegerea de care noi avem nevoie”.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.