Imprumut pentru intruziunea sociala a Romaniei

Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale a aprobat, marti, 13 iulie, un imprumut in valoare de 58,5 milioane USD pentru un proiect pentru incluziune sociala in Romania.

Proiectul va ameliora conditiile de trai si incluziunea sociala pentru categoriile cele mai defavorizate si vulnerabile din societatea romaneasca, inclusiv pentru minoritatea roma, copiii expusi unui inalt grad de risc si/sau cei iesiti din institutiile pentru ingrijirea copiilor, persoanele cu dizabilitati, precum si victimele violentei in familie.

Proiectul a fost elaborat in virtutea principiilor noii Strategii a parteneriatului de tara, pentru a ajuta Romania sa isi indeplineasca angajamentele prevazute de Memorandumul comun pentru incluziune semnat cu Comisia Europeana.

Pe masura ce Romania se apropie de momentul aderarii la Uniunea Europeana, acest proiect trebuie de asemenea sa se concentreze asupra abordarii problemelor sectorului social si sa diminueze impactul negativ al reformelor asupra categoriilor vulnerabile, in paralel cu indeplinirea cerintelor impuse de acquis-ul comunitar.

Proiectul pentru incluziune sociala are patru componente.

-Programul de interventie prioritara va acorda granturi pentru finantarea de proiecte din asezarile sarace de romi pentru proiecte mici de infrastructura si pentru servicii comunitare locale.

-Componenta pentru educatie infantila timpurie incluziva va spori accesul la educatie prescolara al copiilor avand varste cuprinse intre 3 si 6 ani, inclusiv al copiilor provenind din grupuri defavorizate, precum minoritatea roma.

-Componenta pentru asistenta sociala se va axa pe reabilitarea facilitatilor de ingrijire pentru persoane cu dizabilitati, construirea de noi institutii de asistenta, instruirea personalului si acordarea de servicii de consultanta ocupationala persoanelor cu dizabilitati.

-Componenta pentru consolidare institutionala pentru incluziunea romilor va acorda asistenta Agentiei Nationale a Romilor.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.