Proiecte depuse pentru toate fondurile SAPARD disponibile

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca Programul Sapard a fost angajat in totalitate ca urmare a aparitiei programului Fermierul. Ministrul a mai spus ca programul de infiintare de ferme va continua si dupa 2007 cu fonduri pentru dezvoltare rurala.

Absorbtia fondurilor Sapard a crescut intr-un ritm foarte puternic in ultima perioada, datorita inceperii programului Fermierul.

“In prezent, din aproximativ 1.900 de proiecte pe Fermierul, aproape 1.300 sunt trimise la banci, iar din calcule rezulta ca fondurile SAPARD vor fi acoperite in intregime. Practic, Romania poate spune ca a depus proiecte pentru toate fondurile Sapard din perioada 2000-2006, de peste 1,4 miliarde de euro”, a spus Flutur.

“S-au depus 830 de proiecte pentru infiintarea de ferme vegetale si zootehnice”, a mai spus Flutur. El a amintit ca suma alocata pentru finantarea programului “Fermierul” este de 4.500 de miliarde de lei vechi si va fi suplimentata cu 2.000 de miliarde de lei vechi la rectificarea bugetara.

Sursa: Hot News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.