Solutii de finantare pentru IMM-uri si incubatoare de afaceri din Regiunea Centru

Templus Advertising in parteneriat cu Federatia Patronatelor IMM din Regiunea Centru a organizat la Poiana Brasov seminarul cu tema “Solutii de finantare pentru IMM-uri si incubatoare de afaceri din Regiunea Centru”.

In cadrul evenimentului s-au dezbatut probleme legate de finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, luand in calcul toate liniile de finantare pentru acest segment – credite, programe de finantare externe, granturi, programe de finantare de la bugetul de stat, dar si probleme legate de finantarea Start-up-urilor.

Practic, bancile participante si ceilalti parteneri din cadrul seminarului – OTP Bank, BCR, Microsoft, BRD, Allianz Tiriac, Sodexho Pass, FNGCIMM au avut ocazia de a-si prezenta oferta de servicii si produse adresata firmelor mici si mijlocii, incercand sa gaseasca cele mai viabile mijloace de colaborare.

De asemenea, fiind un dialog direct cu toti cei interesati de ofertele bancilor participante, reprezentantii acestora au putut raspunde punctual fiecarei solicitari afland direct de la sursa care sunt problemele pe care le intampina intreprinzatorii la accesarea creditelor.

Totodata, s-a analizat situatia generata de reglementarile si normele actuale impuse de institutiile statului cu incidenta asupra mediului financiar-bancar bancilor comerciale in acordarea creditelor.

Temele dezbatute au fost legate de: creditarea IMM-urilor, finantarile Start-up, garantarea creditelor, legislatia din domeniul financiar-bancar, eficientizarea sistemului de plati si platile on-line, comertul electronic, precum si pregatirea IMM-urilor pentru momentul integrarii.

La eveniment au participat oficialitati locale, reprezentanti ai Agentiei pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Ministerului Finantelor Publice, Delegatiei Comisiei Uniunii Europene in Romania, Agentiei SAPARD, Autoritatii Nationale a Vamilor, reprezentanti ai celor mai importante banci de pe piata romaneasca, ai fondurilor de garantare a creditelor pentru IMM, consultanti financiari si oameni de afaceri.

Partenerii acestui eveniment au fost: Banca Comerciala Romana, BRD, Microsoft, Sodex ho PASS, OTP Bank Romania, Fngc IMM; parteneri media – Finantare.ro, Ghiseul Bancar, Societatea Romana de Radiodifuziune, Comunicate de presa.ro, Pagini Nationale, Audit Financiar, Romania Libera, Smart Financial, Smart Bank.ro, Market Watch; sponsori – Oriflame, Avon, Carte Noire, Cramele Recas.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.