Programul Youth de finantare a programelor pentru tineret mutat la o agentie a UE

Comisia Europeana a hotarat sa mute programul Youth, de finantare a programelor pentru tineret, la o agentie a Uniunii, pe motiv ca Romania a gestionat prost fondurile europene.

Fosta Agentie Leonardo, numita acum Agentia pentru Programe Comunitare, va prelua din 2007 gestionarea banilor europeni pentru tineret.

Directia pentru Educatie si Cultura din cadrul Comisiei Europene a suspendat programul Youth in Romania in urma unui control facut in perioada 2000-2001, cand au gasit lipsa peste un milion de euro din fondurile trimise. In aceasta perioada, fondurile europene au fost gestionate de Ministerul Tineretului si Sportului, prin intermediul departamentului numit Eurotin, condus de Mariana Petrescu.

In perioada 2002-2005, programul a fost mutat la Agentia de Sprijinire a Initiativei Tinerilor (ANSIT) din subordinea ANT.

Departamentul de Lupta Antifrauda a efectuat propria ancheta, care a descoperit deturnari de fonduri europene de 1,6 milioane de euro in perioada 2000-2005. Fostul sef al Agentiei, Cristian Rizea, este cercetat de DNA.

Sursa: Cotidianul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.