Comunitate virtuala pentru managerii de proiect

Revista Business Adviser a luat un interviu directorul de Marketing al SC Kapital SRL, Ilinca Balteanu, in legatura cu Forumul proaspat lansat pe site-ul Managementul Proiectelor .

Acest interviu sintetizeaza obiectivele pe care ni le-am propus prin lansarea acestei comunitati virtuale.

Continutul interviului este prezentat in cele ce urmeaza.

“Dorinta autorilor este ca Forumul Managementul-Proiectelor.ro sa devina principala comunitate online a profesionistilor in managementul proiectelor, iar website-ul www.managementul-proiectelor.ro sa ajunga principala sursa de informare cu privire la domeniul managementului pe proiecte, prin calitatea si continua actualizare a informatiilor oferite utilizatorilor sai.

Pe forum se pot aborda subiecte care se refera la training-uri si masterate in domeniul managementului de proiect din Romania, carti de specialitate, atestari de tipul Project Management Professional, programe manageriale menite sa usureze munca profesionistilor din aceasta arie, dar si alte subiecte pe care le puteti propune pentru dezbatere.

Prin accesarea site-ului, persoanele care activeaza in acest sector pot participa la instruire folosind diferite materiale de lucru: un ghid gratuit de managementul proiectului, stiri din domeniu, informatii utile pentru cei care doresc sa urmeze cursuri de instruire sau perfectionare in acest domeniu, o lista a asociatiilor profesionale si programe informatice necesare.

Ghidul existent pe site trateaza subiecte legate direct de managementul proiectului: definitia si caracteristicile unui proiect, avantajele si dezavantajele utilizarii managementului de proiect, reusita sau esecul acestora si instrumente necesare elaborarii unui proiect. De asemenea, pe site se afla trimiteri catre glosare oferite de diferite companii.

Ce urmareste, de fapt, acest website?

Ilinca Balteanu: Realizarea acestui website a urmarit crearea unui instrument de educare a pietei, prin sublinierea rolului pe care managementul pe proiecte il are in sporirea eficientei activitatilor desfasurate in cadrul organizatiilor, precum si a unei comunitati a specialistilor care activeaza in domeniul managementului proiectelor.

Forumul www.Managementul-Proiectelor.ro inlocuieste sau completeaza metodele de instruire traditionale?

Ilinca Balteanu: Forumul vine in completarea formelor de instruire traditionale, incurajand specialistii in acest domeniu sa interactioneze: sa faca schimb de experienta, sa dezbata impreuna subiecte de actualitate, sa gaseasca solutii la problemele pe care le intampina in activitatea lor. Acestia pot astfel avea acces la informatii si la sfaturile practice ale unor colegi prin simpla accesare gratuita a internetului.”

Sursa: Business Adviser online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.