Ensight: Vom incasa 2,5 mil. euro numai din onorarii

Compania de consultanta in management Ensight Management Consulting estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, in crestere cu 108% fata de anul trecut, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 1,2 milioane de euro.

“Dupa rezultatele inregistrate in primul semestru, ne asteptam sa incheiem anul cu o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro net, numai din onorarii. Cresterea se datoreaza, in primul rand, serviciilor integrate pe care le-am adaugat ofertei noastre. De anul acesta, am introdus componenta financiara si pe cea juridica, care completeaza astfel serviciile de IT si process management, pe care le ofeream pana acum”, a declarat Robert Maxim, managing partner la Ensight.

Unul dintre proiectele pe care le deruleaza Ensight Management Consulting este cel de asistenta si consultanta in procesul de integrare a Petrom in OMV. “Contractul a inceput anul trecut, dupa achizitionarea Petrom de catre OMV, si va continua pana in 2007. Noi intervenim pe partea de Business Process Redesign, mai exact, reinginerie de procese de afacere”, a spus Maxim.

Zece consultanti Ensight, adica aproape un sfert dintre angajatii companiei au fost relocati la cele doua rafinarii ale Petrom – Arpechim Pitesti si Petrobrazi Ploiesti, precum si la sediul central, din Bucuresti, unde ofera asistenta in procesul de restructurare a Petrom.

Maxim nu a dorit sa precizeze valoarea contractului, datorita clauzelor de confidentialitate semnate cu clientul.

Petrom a fost preluata de grupul austriac OMV la finele anului 2004, valoarea tranzactiei fiind de circa 1,5 miliarde de euro. In prezent, Petrom este in plin proces de restructurare.

Robert Maxim are 12 ani de experienta in consultanta de management si inainte de demararea business-ului Ensight, in anul 2000, a fost manager la KPMG Consulting si e-Business Head la Citibank.

Ensight are in prezent 45 de angajati si Maxim spune ca pana la sfarsitul anului va ajunge la aproximativ 60, in special datorita dezvoltarii portofoliului de clienti.

Compania este specializata pe consultanta in IT si BPR (Business Process Redesign), cei mai importanti clienti, ca pondere, venind din domeniul financiar-bancar si din cel energetic (BRD, BCR, Con Gaz, Energy Holding, Romgaz, Shell, Rompetrol). Alti clienti ai companiei sunt Michelin, Bigotti, Vel Pitar, Porsche Romania, Aims Human Capital Romania, Headvertising.

Compania activeaza pe o piata a carei valoare a fost estimata anul trecut la aproximativ 200 de milioane de euro, potrivit datelor Asociatiei Consultantilor in Management din Romania (AMCOR). Potrivit acelorasi estimari, in Romania exista in prezent 600 de companii specializate in consultanta de management, in timp ce numarul specialistilor a ajuns la 2.500. Consultanta in management reprezinta servicii profesionale de consultanta de afaceri si tehnologia informatiei, dezvoltare si integrare, externalizare, resurse umane, training si marketing.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.