Inginerii cu subventii agricole in Delta Dunarii

CJ Tulcea a facilitat acordarea subventiilor guvernamentale si de la UE pe terenurile agricole si piscicole degradate. Administratia tulceana blocheaza investitii de 35 milioane de euro destinate reconstructiei.

Subventiile agricole au inceput sa le faca cu ochiul latifundiarilor din Delta Dunarii. In timp ce UE avertizeaza autoritatile din Romania ca nu sunt capabile sa gestioneze corect subventiile europene pentru agricultura, in Delta se deruleaza cateva inginerii cu astfel de bani.

Tulcea i-a reziliat anul trecut doua contracte de concesionare fostului senator PSD Traian Rece pentru 9.600 de hectare. Rece continua sa cultive acest teren si a reusit sa convinga Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) sa-i acorde subventii de peste doua milioane de euro. Sefii CJ Tulcea, care au semnat anul trecut rezilierea contractelor lui Rece pentru amenajarile agricole Sireasa si Tatanir, au comunicat APIA Tulcea, in urma cu cateva luni, ca Agrodelta Sireasa si-a platit la timp redeventa conform contractelor reziliate.

Firmele piscicole din Delta care au concesionat helesteie au gasit o cale sa primeasca subventii agricole. CJ Tulcea se impotriveste reconstructiei ecologice a celor 70.000 de hectare terenuri agricole si piscicole degradate din Delta refuzand sa cedeze aceste suprafete Administratiei Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD) pentru a le renatura, desi Guvernul solicita insistent acest transfer.

Presedintele Bunduc sustine ca, daca CJ pierde administrarea terenurilor, bugetul judetean s-ar diminua cu un milion de euro/an. Firma lui Rece incaseaza insa din bugetul Romaniei si al UE pentru 9.600 ha subventii agricole de milioane de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.