Arad – 20 de milioane de euro pentru 4 proiecte declarate eligibile

Patru proiecte din Arad, a caror valoare depaseste 20 de milioane de euro, au fost selectate drept eligibile de Ministerul Integrarii Europene, in vederea obtinerii de fonduri structurale europene in 2007.

Trei dintre proiectele declarate eligibile sunt de infrastructura, iar al patrulea vizeaza realizarea unui centru de dezvoltare a afacerilor.”Avem patru proiecte importante care au primit punctajul de eligibilitate si care vor obtine astfel fonduri structurale venite de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional 2007 – 2013″, a spus Matula.

Cel mai important proiect prevede reabilitarea centrului istoric al municipiului Arad, pentru care ar fi nevoie de 7,8 milioane de euro. Intentiile municipalitatii aradene sunt de a moderniza drumurile, retelele de apa, canalizare si electricitate din perimetrul cuprins intre Piata Romana si Piata Sarbeasca.

Proiectul municipal mai prevede si reparatii capitale la Podul Traian, care face legatura peste Mures intre centrul orasului si cartierul Aradul Nou.

Celelalte trei proiecte selectate de MIE prevad realizarea unei sosele de centura pentru orasul Ineu (2,09 milioane de euro), modernizarea tronsonului de drum dintre Julita si Madrigesti, de pe traseul turistic Moneasa (6,8 milioane de euro) si realizarea unui centru de dezvoltare a afacerilor, in orasul Pecica (3,7 milioane de euro).

Conform autoritatilor judetului, proiectele urmeaza sa primeasca finantare in 2007 si se vor derula pe o perioada de cel mult sase ani.

Sursa: Consiliului Judetean Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.