Semnarea contractului de consultanta pentru finalizarea privatizarii Romtelecom

Astazi, 8 august 2006, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a semnat contractul de consultanta privind serviciile financiare pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut de statul roman la RomTelecom.

Contractul a fost semnat cu consortiul compus din Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust, castigatorul procesului de selectie a consultantului organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dupa aprobarea acestui contract de catre Guvernul Romaniei.

Scopul acestui contract este finalizarea cu succes a procesului de privatizare, prin Oferta Publica Initiala si admiterea RomTelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna, in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile.

“Lansarea Ofertei Publice Initiale va depinde de durata procesului de verificare a companiei, de conditiile de piata existente , precum si de alti numerosi factori. Doar dupa ce consultantii vor fi terminat verificarea, vom putea estima momentul listarii la Bursa”, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Oferta publica initiala (IPO) va implica vanzarea pachetului minoritar al statului roman la RomTelecom. Statul roman detine 45.99% din pachetul de actiuni la RomTelecom, iar grupul grec de telecomunicatii OTE este actionarul majoritar, avand un procent de 54.01 din actiuni.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.