Primaria Iasi cauta consultant pentru a obtine 86 de milioane de euro

Consultantul ar urma sa gaseasca credite in conditii avantajoase pentru finantarea proiectelor Iasului.

Sefii Primariei au fixat data pentru selectarea unui consultant financiar.

Astfel, prin licitatie va fi desemnata o firma care sa identifice cele mai bune forme de a atrage fonduri pentru investitiile Primariei. Concret, consultantul va stabili cum poate face rost Primaria de 86 milioane euro pentru mai multe proiecte. “Licitatia va fi pe data de 21 august. Legea ne permitea sa alegem o firma fara licitatie, dar, pentru a evita orice fel de suspiciune, am decis sa organizam o astfel de selectie. Din comisia de licitatie vor face parte directori din Primarie, dar si un reprezentant de la Directia Generala de Finante, precum si doi universitari de la Facultatea de Economie. Am trimis invitatii la 20 de banci din tara”, a declarat Cosmin Coman, directorul de comunicare al Primariei. Acesta a mai spus ca firma de consultanta va stabili trei variante de finantare a proiectelor, propunerile urmind a fi analizate de Consiliul Local.

Municipalitatea intentioneaza sa investeasca cele 86 milioane euro in sase proiecte.

Cu 33 milioane euro se intentioneaza reabilitarea a 30 de km de sina de tramvai, cale simpla, 22 milioane euro ar urma sa fie cheltuiti pentru modernizarea a peste 50 km de strazi, 11 milioane euro pentru pasarela Octav Bancila, iar 10 milioane euro pentru ridicarea a 225 de locuinte sociale.

In pachetul de finantare au fost incluse sume pentru implementarea unui sistem informatic in Primarie si pentru partea de cofinantare a proiectului vizand depozitul ecologic.

In paralel, toate aceste proiecte au fost deja transmise catre Agentia de Dezvoltare Nord-Est in vederea obtinerii de fonduri europene. “Vor intra in cursa pentru fondurile structurale, disponibile dupa aderarea la UE. Aici am trimis 10 proiecte cu valoare totala de peste 330 milioane euro. In afara de proiectele pentru care cautam acum finantare am mai depus proiectul soselei de centura, reabilitarea strazii Cuza Voda. Am prins un alt proiect pentru strazile din Iasi, dar si un proiect de 92 milioane euro pentru CET. Este continuarea investitiei incepute acum cu BERD”, a completat Coman.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.