Azi se alege consultantul financiar de 86 milioane de euro al Primariei

Nu este insa sigur daca alegerea poate fi facuta, vineri nefiind inscris nici un consultant financiar. Primaria vrea sa imprumute cat mai avantajos 86 milioane de euro.

Sefii Primariei vor alege astazi consultantul financiar pentru proiectele de 86 milioane euro.

Concret, municipalitatea va angaja o firma care sa ofere trei variante pentru obtinerea fondurilor necesare proiectelor demarate de Primarie.

La licitatie nu era vineri inscrisa nici o firma. “Au cumparat caietul de sarcini 10 firme, dar vineri nu se inscrisese nici una. Termenul de inscriere va expira luni, la ora 10. Deschiderea ofertelor va avea loc tot luni, la ora 12”, a declarat Cosmin Coman, directorul de comunicare al Primariei.

Acesta a mai spus ca din comisia care va analiza ofertele firmelor vor face parte doi profesori de la Universitatea “Al.I. Cuza”, seful Directiei Generale a Finantelor Publice, Anton Dobos, si trei directori din Primarie.

Printre firmele interesate de a oferi consultanta financiara Primariei se numara si compania multinationala “Delloitte”. “Este una dintre cele patru mari companii de consultanta din lume. Consultantul ne va spune care sunt cele mai bune solutii pentru a obtine fondurile necesare”, a afirmat Coman.

Propunerile consultantului desemnat de Primarie vor fi analizate in cadrul Consiliului Local. Alesii locali vor alege una din cele trei viitoare variante propuse. Municipalitatea intentioneaza sa cheltuiesc cele 86 milioane euro pentru implementarea a sase proiecte.

Astfel, cu 33 milioane euro urmeaza sa fie reabiltiate 30 de km de cale simpla de tramvai, 22 milioane euro vor fi utilizate pentru asfaltarea a peste 50 de km de strazi, iar 11 milioane euro vor fi destinati realizarii pasarelei de la Tigarete. In acelasi pachet de proiecte a fost inclusa si construirea de locuinte sociale cu 10 milioane euro, cofinantarea depozitului ecologic de la Tutora cu 7,4 milioane euro si realizarea unui sistem informatic in Primarie cu 2,5 milioane euro.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.