Mentor Finance a reusit sa obtina 15 milioane de euro pentru finantarea unui proiect rezidential din Romania

Semne de o “primavara economica”? Mentor Finance, subsidiara a Mentor Group Holdings, anunta cel mai recent succes al companiei: obtinerea a 15 milioane de euro pentru un proiect rezidential deja existent in unul din cele mai mari orase din Romania.

“Incepand cu vara anului 2008, toata piata financiara s-a aflat in colaps total. Din cauza crizei financiare globale, intampinam multe dificultati in obtinerea de imprumuturi sau de credite pentru proiecte imobiliare. De aceea, am efectuat schimbari majore in ceea ce priveste metoda de obtinere a banilor, care sa se potriveasca cu piata de astazi.

Din fericire, schimbarile au fost oportune si se pare ca incepem sa avem feedback-uri pozitive din partea bancilor si a investitorilor,” spune Osnat Peled, Director de Marketing al companiei Mentor Finance, care se specializeaza in prezent in solutii financiare si relationare cu investitorii din Europa.

Potrivit companiei, obtinerea sumei de 15 milioane de Euro in vederea finantarii proiectului rezidential s-a intamplat in urma unui joint venture intre un fond international si un grup de investitii privat.

Contractele au fost deja semnate, insa detaliile raman confidentiale in ceea ce-i priveste pe toti cei implicati in aceasta tranzactie. Potrivit departamentului juridic al companiei, partile implicate in tranzactie nu sunt interesate de a dezvalui mai multe detalii, in special proprietarul proiectului rezidential.

“In decursul ultimelor sase luni, mai multi dezvoltatori de proiecte imobiliare ne-au contactat, cerandu-ne asistenta in gasirea unor solutii de finantare pentru proiectele existente, care erau prabusite.

Datorita relatiilor pe care le-am stabilit cu fonduri si cu investitori privati, in cele mai multe dintre aceste cazuri putem veni cu solutii, atat in proiectele rezidentiale, cat si in cele comerciale, cu atat mai mult cu cat exista rezultate privind vanzarile realizate de proiect,” mai spune Peled.

Solutiile pot veni din directii diferite un fond, un investitor care vrea sa se alature proiectului, o banca locala sau internationala, sau chiar o combinatie intre solutiile mentionate mai sus.

“In multe cazuri, noi modificam structura de finantare precum si strategiile de marketing ale proiectului existent, doi piloni de baza care pot da nastere unor reactii complet noi din partea canalelor financiare mentionate,” declara Peled.

Unul dintre principalele semne ale crizei financiare este activitatea redusa a investitorilor straini in Romania.

Potrivit lui Peled, Mentor Finance beneficiaza de legaturi solide cu fonduri si investitori interesati in a investi in Romania, intr-un mod cat mai putin riscant, stiind ca cererea este inca ridicata si ca in curand va inflori din nou.

“Este cel mai bun moment pentru a intra in proiecte cu risc scazut, preturile fiind foarte bune,” precizeaza Osnat Peled.

Mentor Finance a obtinut anul trecut peste 35 de imprumuturi si finantari in Romania, Bulgaria si Moldova.

De asemenea, compania este de curand reprezentanta unui fond international in cautare de proiecte din domeniul energiei regenerabile cu investitii de peste 50 de milioane de euro.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.