Initializarea contractului de consultanta pentru restructurarea Postei Romane

Astazi, 22 august 2006, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a initializat contractul de consultanta privind serviciile financiare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana. Contractul a fost negociat cu firma Roland Berger Strategy Consultants, firma cu reputatie in domeniul restructurarii serviciilor postale. Dupa aprobarea contractului de catre Guvernul Romaniei, acesta va fi semnat si consultantul va incepe primele analize in companie in scopul elaborarii strategiei de restructurare.

Prin incheierea acestui contract, MCTI urmareste atingerea unuia dintre obiectivele principale ale programului de guvernare in ceea ce priveste sectorul postal – elaborarea unei strategii de restructurare a Companiei Nationale “Posta Romana” SA si implementarea acestei strategii in perspectiva privatizarii companiei. De asemenea, MCTI se asteapta ca prin restructurarea Postei Romane, serviciile postale sa fie substantial imbunatatite.

Proiectul se va derula in doua etape: pregatirea unei strategii de restructurare a Companiei si asistenta acordata MCTI si managementului Companiei in implementarea strategiei de restructurare.

Printre obiectivele ce trebuie atinse de consultant se numara:

  • alinierea reglementarilor in domeniul postal cu directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene;
  • analiza si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a Companiei;

  • elaborarea strategiei de restructurare in vederea privatizarii Companiei care sa prezinte o imagine clara a optiunilor disponibile, avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.