Sediu regional SAPARD se va muta la Bacau?

Seful SAPARD scoate brusc capul in media si, prin intermediul TELE M, anunta panicard ca Iasul poate pierde in favoarea Bacaului sediul regional SAPARD.

Motivul real al acestei iesiri este lipsa unor conditii confortabile de lucru la biroul SAPARD.

“Institutia va fi luata la bani marunti de inspectorii uniunii Europene in luna septembrie. Daca pana atunci nu se remediaza toate deficientele, riscam sa nu mai primim bani europeni nerambursabili. Sau riscam ca centrul regional SAPARD sa se mute in alt judet. Vizita inspectorilor europeni este anuntata pentru luna septembrie” a declarat directorul SAPARD.

Lucru care ii inspaimanta deja pe sefii SAPARD de la Iasi. “Si-au anuntat prezenta reprezentantii auditului de la UE in luna septembrie in prima parte, intre 4 si 7 septembrie, si intre 25 si 30 septembrie. Nu stiu exact cand vor ajunge la Iasi, eu sper sa ajunga in a doua parte, pana atunci speram sa rezolvam si problema spatiului care in acest moment nu corespunde cerintelor UE si atunci Romania risca sa piarda acreditarea”, a declarat Eugen Ticau, director SAPARD.

Nu exista spatiu suficient pentru arhiva. Angajatii nu au spatiu destul si nu au nici macar aer conditionat. Spatiul in care se afla acum agentia apartine Prefecturii. Erau aparate de aer conditionat, dar cele mai multe au fost luate inapoi din dispozitia prefectului. “Noi, ca si pana acum, vom ajuta institutiile statului, deci inclusiv biroul SAPARD. Daca au avut pana acum aer conditionat e pentru ca l-au avut de la Prefectura, daca pana acum au avut un sediu, este tot pentru ca au avut sprijinul nostru. Nu cred ca pot spune acelasi lucru si despre Primarie si CJ. Aceasta problema treneaza de un an si jumatate si din pacate nu am primit nici un fel de sprijin din partea Primariei si a CJului”, a spus prefectul Radu Prisacaru.

In aceasta perioada se poarta discutii cu reprezentantii Ministerului de Finante pentru a se aloca un sediu nou pentru SAPARD. Daca nu va fi gasit unul rapid, Iasul risca sa piarda finantari europene si chiar sefia SAPARD-ului.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.