Finantare de 137.025 milioane lei pentru invatamantul preuniversitar

Guvernul a alocat in sedinta de astazi suma de 137,025 milioane RON pentru finantarea unor lucrari de refacere, consolidare, reparatii capitale si reabilitare ale unor imobile din invatamantul preuniversitar.

Banii alocati de Guvern vor fi utilizati pentru finantarea lucrarilor pentru un numar total de 954 unitati din invatamantul preuniversitar – gradinite, scoli generale, licee – din toate judetele tarii si din municipiul Bucuresti.

Este vorba de alocarea ultimei transe din suma dedicata de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru proiectele din invatamantul preuniversitar. Suma reprezinta 8% din totalul fondurilor alocate pentru acest domeniu in 2006.

MEC a beneficiat de fonduri de peste 30.000 miliarde lei vechi, in urma celor trei rectificari bugetare care au avut loc in acest an. Din aceasta suma, peste 21.000 miliarde au fost utilizate pentru proiecte de investitii.

Purtatorul de Cuvant al Guvernului a subliniat ca banii au fost alocati in functie de proiectele primite de la scoli. Fondurile se aloca prin intermediul autoritatilor locale. In acest fel, daca banii nu vor fi cheltuiti pana la sfarsitul anului, ei vor fi reportati pentru anul viitor, pastrandu-li-se destinatia.

Sumele provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.