Modernizarea statiunii Sugas Bai, evaluata la un milion de euro

Municipalitatea din Sfantu Gheorghe a obtinut 400.000 de Ron prin Programul Operational Regional, depus in sensul Dezvoltarii infrastructurii si facilitarii accesului in statiunea Sugas- Bai.

Banii obtinuti vor fi folositi, potrivit edilului-sef al orasului Sfantu Gheorghe, Albert Almos, pentru continuarea studiului de fezabilitate de la Sugas Bai, statiune montana ce apartine de Sfantu Gheorghe.

Lucrarile vizate in statiune sunt introducerea apei, canalizare, sistem de epurare, iluminat public, amenajare de aprcari si drumuri de acces. Proiectul de modernizare a statiunii mai cuprinde si modernizarea partiei de ski existente aici si infiintarea unui teren de minigolf. La Sugas Bai mai exista si o mofeta si o baie calda, care nu se afla insa in posesia autoritatilor locale ci a unei societati, Albert Almos exprimandu-si speranta ca se va ajunge, in cele din urma, la o intelegere cu aceasta, pentru ca respectivele obiective sa fie refacute si redate circuitului turistic.

Intreg proiectul de modernizare a statiunii Sugas Bai a fost evaluat la un milion de euro, urmand ca lucrarile propriu- zise sa fie demarate in 2008. Sugas Bai, statiune balneoclimaterica, este situata in judetul Covasna, la o altitudine de 755 m, la poalele estice ale muntilor Giurghiului, in valea paraului Sugas.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.