Firmele cu capital strain vor accesa mai usor fonduri europene

Procedura de accesare a fondurilor europene este birocratica, iar companiile cu actionari straini care au beneficiat de asistenta PHARE si cele care au participat la sesiuni de informare organizate de autoritati vor fi mai bine pregatite sa atraga finantare din partea UE, potrivit reprezentantilor Grupului de Economie Aplicata (GEA).

“Astfel de firme, care au o oarecare experienta in domeniul fondurilor structurale, au mai multe sanse sa obtina finantare de la UE”, a declarat directorul executiv al GEA, Dragos Pislaru.

El a precizat ca GEA pregateste sapte proiecte pentru accesarea de fonduri destinate unor companii din domeniile auto, constructii metalice sau materiale de constructii.

Directorul GEA a explicat ca fondurile nu vor fi disponibile imediat dupa 1 ianuarie. Potrivit Planului National de Dezvoltare, elaborat pentru perioada 2007-2013, finantarea totala va ajunge la 58,7 miliarde de euro, in principal pentru dezvoltare rurala si infrastructura.

Pislaru a mai precizat ca GEA va infiinta o firma de consultanta, denumita GEA Strategy & Consulting, operationala la inceputul lunii noiembrie.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.