Proiect finantat pentru alimentare cu apa si canalizare in Oradea

Toate strazile din municipiul Oradea vor avea pana la sfarsitul anului 2009 retele de alimentare cu apa si canalizare, investitie in valoare de 48 de milioane de euro, a declarat primarul orasului, Petru Filip.

Este cel de-al treilea proiect care se va derula in orasul de pe Cris cu finantare ISPA si cel mai mare ca valoare. In acest sens, la Ministerul Mediului, va fi semnat parteneriatul privind demararea lucrarilor de extindere a retelelor de apa si canalizare pe raza municipiului Oradea.

Protocolul acestui proiect, semnat la minister, cuprinde si alte orase din tara. Investitia oradeana prevede realizarea a 140 kilometri de retele de canalizare menajera, 104 kilometri retele de apa si 98 kilometri retele de apa pluviala.

Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani, lucrarile urmand sa demareze in 2007. Pana la finele lui 2006, se doreste cel putin demararea proiectarii iar in primele luni ale anului viitor se intentioneaza organizarea licitatiei pentru selectarea executantilor.

Responsabilitatea pentru pregatirea licitatiei revine Companiei de Apa Oradea, astfel ca regia locala de apa va fi cea care va raspunde pentru alegerea criteriilor pe baza carora vor fi alese viitoarele firme.

Compania de apa va fi si singura care poate aplica si penalitatile impuse pentru intarzierile inregistrate in programul ISPA, pentru viitorul proiect de canalizare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.