AVAS va selecta un consultant financiar pentru privatizarea Antibiotice Iasi

Antibiotice Iasi, alaturi de alte 17 companii la care statul detine pachete majoritare de actiuni, este inclusa in Prioritatea 1 din Planul de privatizare al AVAS pentru anul 2006.

Compania ieseana, una dintre cele mai importante si performante societati care mai exista in portofoliul AVAS, prezinta un interes ridicat pentru ofertantii romani sau straini ce vor sa investeasca in domeniul farmaceutic din Romania.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat: “Avand in vedere performantele acestei companii si pozitia sa in spatiul economic romanesc, conducerea AVAS a hotarat selectarea unui consultant financiar care sa elaboreze strategia de privatizare a Antibiotice Iasi.

Dupa selectarea consultantului si finalizarea strategiei de privatizare, aceasta va fi supusa aprobarii Guvernului Romaniei. Intreaga procedura de trecere a societatii iesene in proprietate privata se va desfasura in conditii de legalitate si transparenta totala, astfel incat cel mai bun sa castige pachetul majoritar de actiuni al Antibiotice Iasi.”

La procesul de privatizare a Antibiotice Iasi poate participa orice investitor interesat – producator de medicamente sau societate de investitii financiare sau orice consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.