Expertii romani si unguri vor colabora pentru sprijinirea IMM-urilor

Expertii romani si unguri vor colabora pentru initierea unor programe de pregatire profesionala si formare a intreprizatorilor in vederea sprijinirii IMM-urilor din Romania.
Discutiile din cadrul sedintei comune a guvernelor roman si ungar, au vizat stadiul colaborarii intre institutiile cu atributii in domeniul IMM-urilor, respectiv Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania si Ministerul Economiei si Transporturilor din Republica Ungara.

Reprezentantii celor doua Guverne au pus in discutie o serie de actiuni comune pentru dinamizarea colaborarii bilaterale. Aceste proiecte au fost discutate prima data in luna octombrie la Bucuresti, cu prilejul lucrarilor Comisiei mixte interguvernamentale romano-ungare de cooperare economica.

Unul dintre programe se refera la cooperarea expertilor romani si ungari in vederea extinderii in Romania a proiectului transfrontalier “Reteaua de Centre de Cunostinta si Corespondenta UE”.

Pentru dezvoltarea intreprinderilor in Romania se vor derula doua noi programe, respectiv “Programul Reteaua Cunostintelor Profesionale” si programul “e-business” care apartin Ministerului Economiei si Transporturilor din Republica Ungara.

Partea romana a propus, pentru sprijinirea IMM-urilor din Ungaria, initierea unor seminarii interactive de pregatire a intreprinzatorilor de succes – “Entrepreneurial Training Workshop” – derulate prin Programul UNCTAD-EMPRETEC Romania. Astfel, se urmareste identificarea si pegatirea intreprinzatorilor, dezvoltarea competentelor antreprenoriale, asigurarea de consultanta de specialitate, asistenta si sprijin in obtinerea de finantari.

In cadrul Comisiei mixte interguvernamentale romano-ungara de colaborare economica, functioneaza Grupul de lucru pentru IMM Romania-Ungaria, alaturi de Grupul pentru investitii si cel pentru economie. Pana acum, expertii care fac parte din Grupul de lucru au realizat o serie de actiuni comune, seminarii, conferinte, printre acestea numarandu-se infiintarea a doua birouri comerciale, la Oradea si Debrecen, care vor oferi posibilitati reale pentru incheierea de contracte si tranzactii bilaterale.

O noua reuniune a Grupului de Lucru pentru IMM Romania – Republica Ungara va avea loc la Bucuresti, la sfarsitul acestui an.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.