Directorii si contabilii din scoli invata cum sa castige bani europeni

Pentru ca scolile sa poata accesa fondurile structurale anuntate odata cu aderarea la Uniunea Europeana, conducerea Inspectoratului scolar Judetean Iasi a decis alocarea a aproximativ 500 milioane lei pentru formarea directorilor si a contabililor din unitatile de invatamant.

Directorii vor participa la un antrenament pentru ca 2007 sa nu-i prinda nepregatiti. Prima sedinta de prezentare a ofertelor a avut loc deja, pe 4 decembrie, la Colegiul National de Arta, unde au participat aproape 350 de directori si contabili de la unitatile de invatamant iesene.

Cursurile de formare a directorilor care trebuie invatati sa faca un proiect eligibil sunt organizate de ISJ in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) si cu Agentia Nord-Est.

Prin intermediul acestor cursuri, directorii unitatilor de invatamant sunt informati atat cu aspecte care tin de legislatia ce face referire la derularea fondurilor, la relationarea cu autoritatile implicate, cat si despre cum trebuie intocmit un proiect eligibil.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.