Subventiile acordate de stat mediului de afaceri din Ungaria, printre cele mai mari din UE

Subventiile acordate mediului de afaceri in Ungaria, ca procent din PIB, sunt printre cele mai mari din Uniunea Europeana, nivelul acestora raportat la PIB fiind al doilea din Uniunea Europeana dupa Malta.

Anul trecut, mediul de afaceri a beneficiat de subventii de la stat de 1,6 miliarde euro, echivalentul a 1,83 la suta din PIB. In aceasta cifra nu au fost luate in calcul subventiile pentru sectorul de transport feroviar, care s-au cifrat la 421 milioane euro.

Mai mult, proportia subventiilor s-a majorat in ultimii ani, dupa ce in anul 2000 au atins doar 1,2 la suta din PIB.

Trendul din Ungaria in acest sens este contrar celui din UE. In Germania, subventiile sunt la 0,90 la suta din PIB iar in Polonia de 0,82 la suta, in timp ce Marea Britanie are doar 0,26 la suta din PIB.

In timp ce restul Europei subventiile au devenit tot mai diversificate si tot mai multi bani sunt dedicati investitiilor in mediul inconjurator, cercetarii si dezvoltarii, Ungaria subventioneaza sectoare traditionale precum agricultura, catre fermieri si agricultori mergand 35 la suta din subventii fata de media de 26 la suta din UE.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.