Fraudele cu credite scapa de penal

Deputatii au stabilit ieri ca incalcarea normelor de creditare nu mai este incriminata ca infractiune, asa cum prevedea legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Proiectul adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, la propunerea a trei senatori PSD, prevede dezincriminarea faptei care s-a savarsit cu incalcarea normelor de creditare, precum si dezincriminarea faptei de utilizare a creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, in situatia in care aceste fapte au fost savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Senatul a respins acest proiect de lege, iar guvernul nu l-a sustinut.

Potrivit legii in vigoare, este asimilata infractiunilor de coruptie si este pedepsita cu inchisoare de la cinci la 15 ani si interzicerea unor drepturi acordarea de credite cu incalcarea normelor de creditare ale bancilor sau neurmarirea acestora conform acelorasi reguli de creditare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.