Guvernul a aprobat inca doua Programe Operationale

IMM-urile, vor putea depune in urmatoarele luni proiecte de finantare prin fondurile structurale destinate dezvoltarii administratiei publice si vor avea la dispozitie peste 244 milioane de euro, din care 85% bani veniti de la Uniunea Europeana.

Guvernul a aprobat Programul Operational privind Dezvoltarea Capacitatii Administrative si cel privind Cresterea competitivitatii economice. Programul privind competitivitatea este destinat in principal dezvoltarii IMM-urilor.

Cele doua programe, care trebuiau sa intre in analiza Comisiei Europene pana la inceputul lunii februarie, vor pleca spre Bruxelles cu intarziere. Urmatorul pas, inainte de a trece la acordarea fondurilor, este elaborarea ghidului solicitantului, care va preciza ce documente sunt necesare si criteriile ce trebuie indeplinite.

Programul operational Competitivitate vizeaza in special dezvoltarea sectorului de IMM, prin finantari de aproximativ 3,8 miliarde de euro, dintre care 2,5 miliarde bani europeni, iar restul cofinantare nationala. Din suma totala, 80% este destinat exclusiv sectorului privat, iar 20% programelor initiate de autoritatile locale. Prin acest program operational sunt alocate 100 de milioane de euro numai pentru crearea unor instrumente financiare precum garantii, micro-credite, capital de risc si altele care ar putea facilita accesul la finantari pentru IMM-uri.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.