Un nou credit BT – valoarea este de doua ori mai mare decat garantiile

Banca Transilvania (BT) a lansat un credit destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor), dar si persoanelor fizice prin care ofera credite de doua ori mai mari decat valoarea garantiilor aduse.

Institutia bancara intentioneaza sa vanda anul acesta peste 1.000 de credite pentru persoane fizice si 1.000 de credite pentru persoane juridice din acest nou produs de creditare.

Specificul noului credit lansat la inceputul acestei luni este faptul ca garantiile imobiliare solicitate trebuie sa acopere 50% din jumatate din valoarea creditului, in conditiile in care, in practica bancara curenta, acest gen de garantii depasesc suma acordata clientului.

Suma creditata variaza intre 30.000 euro si 200.000 euro, iar perioada de creditare este de 20 de ani, cu o perioada de gratie de 12 luni. Valoarea neacoperita de garantii imobiliare nu poate fi insa mai mare de 75.000 euro.

Conditiile de acordare pentru companii sunt ca acestea sa functioneze de cel putin doi ani, sa aiba o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, sa nu fi fost inregistrate la Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de trei probleme majore in ultimele sase luni si sa nu fie in interdictia de a emite cecuri bancare. De asemenea, firmele trebuie sa figureze la centrala riscurilor bancare cu serviciul datoriei “A” la creditele contractate.

Dobanzile la acest credit sunt de 10,5% pe an la euro, respectiv 11,5% pe an la lei. Comisionul de acordare este de 1,5%, iar comisionul de gestiune va fi de 0,65% pe luna in primul an si de 0,5% pe luna din cel de-al doilea an pana la acoperirea integrala a garantiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.