86 milioane de lei pentru sistemul de irigatii

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu, a sustinut in sedinta de Guvern, proiectul de Hotarare pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2007 a Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF).

Pentru anul 2007, ANIF urmeaza sa primeasca de la bugetul de stat o subventie de circa 86 milioane lei, suma ce este de circa patru ori mai decat cea din 2006. Acesti bani vor fi folositi pentru repararea infrastructurii sistemului de irigatii si pentru compensarea tarifului de irigatii practicat de ANIF.

In acest moment ANIF are contractata cu beneficiarii serviciilor de irigatii o suprafata de circa 300 mii de hectare fata de 198 mii hectare in 2006, iar MAPDR pregateste pentru anul in curs o revizie la alte 400 mii hectare, pentru a le aduce in stare de functiune.

De asemenea, ministrul Dan Motreanu a semnat contractele pentru executarea lucrarilor de reabilitare a sistemului de irigatii Sadova Corabia (40.000 ha) si Terasa Nicoresti Tecuci (10.000 ha). Aceste lucrari se deruleaza in cadrul Proiectului “Reabilitarea si reforma sectorului de irigatii” finantat dintr-un imprumut contractat de Guvernul Romaniei prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca Mondiala). Lucrarile se vor derula pe parcursul acestui an, iar sistemele de irigatii vor intra in functiune in 2008.

Tot in cadrul proiectului derulat cu Banca Mondiala sunt preconizate pentru anul in curs elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte 5 sisteme de irigatie. Este vorba de sistemele de irigatii Terasa Viziru, Terasa Brailei, Campia Covurlui, Fantanele Sag si Semlac Pereg.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.